torsdag 16 augusti 2012

Blåbärspaj med gräddfil

Dagens kaffegäster Jennifer och Vincent ska få smaka denna blåbärspaj:


Får hoppas den smakar som den ser ut. Var ett nygammalt recept jag prövade, som jag inte hade använt på evigheter:

Skal:
100 g smör
3/4 dl socker
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl gräddfil
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g blåbär

Vispa smör och socker.
Tillsätt ägget.
Tillsätt resten av ingredienserna.
Tryck ut i en smörad rund form.

Blanda gräddfilen, sockret, vaniljsockret och ägget i en bunke. Häll i blåbären.
Sätt pajen i ugnen i 200 c i ca 30-35 minuter. När fyllningen fått lite brun färg är den klar.

1 kommentar:

  1. Har sökt ett blåbärspaj recept med gräddfil, som jag gjorde nån gång på 90 talet. Ska prova denna hoppas det är rätt😊

    SvaraRadera