För tillfället har vi extremt mycket äpplen här hemma hos oss. Det är svärmor som delat med sig, inget oss emot. :) Så förutom att åtminstone jag äter av dem så det står ut genom öronen, så passar jag också på att baka diverse äppelsaker. Här kommer ett klassiskt och enkelt, men framför allt GOTT recept som jag testade göra i tisdas. MVG var betyget från provsmakarna i Monäs!
Äppelmuffins med kanel, ca 12 stycken
125 g
smör
1,5 dl
strösocker
2
ägg
2,5 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
Ca 200 gram
äppeltärningar
1/2
strösocker
2 tsk
kanel
Strösocker till
topping
Kärna ur och skala
äpplen, tärna. Rör
smör och socker pösigt med en elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda
vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan ner i smeten. Blanda
äppeltärningar, kanel och socker och vänd ner i smeten Lägg en
muffinsform i botten på varje hål på en muffinsplåt. Klicka ner smeten
i formarna och toppa med knappt 1 tsk strösocker på varje. Grädda på 175 grader i
cirka 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar