torsdag 11 oktober 2012

Äppelmuffins med kanel

För tillfället har vi extremt mycket äpplen här hemma hos oss. Det är svärmor som delat med sig, inget oss emot. :) Så förutom att åtminstone jag äter av dem så det står ut genom öronen, så passar jag också på att baka diverse äppelsaker. Här kommer ett klassiskt och enkelt, men framför allt GOTT recept som jag testade göra i tisdas. MVG var betyget från provsmakarna i Monäs!




Äppelmuffins med kanel, ca 12 stycken

125 g smör
1,5 dl strösocker
2  ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Ca 200 gram äppeltärningar 
1/2 strösocker
2 tsk kanel
Strösocker till topping

Kärna ur och skala äpplen, tärna.  Rör smör och socker pösigt med en elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan ner i smeten. Blanda äppeltärningar, kanel och socker och vänd ner i smeten Lägg en muffinsform i botten på varje hål på en muffinsplåt. Klicka ner smeten i formarna och toppa med knappt 1 tsk strösocker på varje. Grädda på 175 grader i cirka 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar