fredag 14 september 2012

Sexmånaderskontroll

I måndas var det sexmånaderskontroll. Leon hade igen vuxit fint:

Vikt: 9370 g

Längd: 71 cm

I klädväg har vi fått börja med storlek 80!

Det känns också som att det här är en tid när det händer mycket i Leons utveckling. Till exempel så ålar han sig fram nu för fullt. Lägger man honom på ett ställe så är det full fart framåt som gäller. Krypandet, tror jag heller inte är långt borta. Han gungar i krypställning med benen, som flyttar sig framåt, det är bara sen fråga om när han kommer på att börja flytta på händerna också.

Äter bra gör han också. Nya smaker intresserar. Har ännu inte hittat något som han inte skulle tycka om eller inte äta. Vi provar också dricka med pipmugg som är både klottigt och roligt. :)

Sovrutinerna (dagtid) löper perfekt! (peppar, peppar...). Jag tycker vi har hittat en bra rutin när Leon sover ca 1-1 ½ h åt gången och sen är vaken ca 2 h. Det blir alltdå 3 vilor + nattsömnen. Riktigt lämpligt.

Nattsömnen är däremot något vi får kämpa med. Leon är vaken allt från 2-10 gånger/natt. Vilket är ganska tröttsamt. Oftast somnar han om igen, ifall han får amma lite, men planen är att jag ska börja vänja bort amningen. Har försökt googla runt på lite forum, för att få tips gällande sömnmetoder. Någon av er läsare, som har provat på någon metod som ni kan rekommendera?

Det var lite om hur läget är här för tillfället. Borsett från att man är en lite trött mamma mellan varven så är flaggan i topp. :) Skönt med fredag och helgen framför!


Halvåringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar