onsdag 21 december 2011

Skurna Pepparkakor

Igårkväll bakade jag skurna pepparkakor som blev riktigt goda. Det doftade pepparkakskrydda i hela huset när de var i ugnen. :) Julkänsla!


Här kommer receptet som jag hittade på hemmetsjournal.se

100 g sötmandel
2 dl socker
1 dl sirap
1 tsk ingefära
2 tsk kryddnejlikor
3 tsk kanel
200 g smör eller margarin
1 1/2 tsk bikarbonat
ca 5 1/2-6 dl vetemjöl
Ugn:
200°
Gör så här
1. Hacka mandeln ganska fint.
2. Rör samman socker, sirap, ingefära, kryddnejlikor, kanel och hackad mandel i en skål.
3. Smält matfettet och rör ner det i sockerblandningen. Tillsätt bikarbonat och mjöl. Arbeta samman det till en deg.
4. Forma degen till två tjocka rullar. Platta till dem så att de får rektangulär form. Linda in dem i plastfolie och lägg dem kallt till nästa dag.
5. Skär rullarna med riktigt vass kniv i tunna skivor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 5-6 minuter.
6. Förvara kakorna i burk med lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar