onsdag 1 februari 2012

Dajmkaka

Här kommer receptet på dajmkakan som jag gjorde i söndas. :) Kan vara beroendeframkallande. ;)


Dajmkaka

Botten:
120 gram smör eller margarin
15 st digestive kex

Kolasås:
2 dl grädde
1 dl socker
0,5 dl sirap
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

2 bananer
1,5 dl grädde
1 st krossad dajm stång (dubbeldajm)

Gör såhär:

1. Börja med bottnet. Blanda mjukt smör och fint krossade digestive kex samman. Bred ut i pajform och sätt i kylen en stund( 15min.).

2. Koka kolasåsen utan vaniljsockret tills det "blir segt", ca. 15-20min. på medelvärme. Blanda i vaniljsockret när det kokat klart. Låt det kallna lite innan det breds ut över bottnet. Sätt in i kylen en stund.

3. Skiva bananerna och lägg dem över kolasåsen. Vispa grädde och bred över bananerna. Krossa dajm (med vass kniv) och strö över grädden. Sätt in i kylen en stund innan den serveras, går även bra att frysa ner.

2 kommentarer: